Smartshop

Een smartshop is een winkel waarin psychoactieve stoffen mogen worden verkocht die niet vallen onder de opiumwet en ook niet illegaal zijn.

Smartdrugs

Onder smartdrugs vallen allerlei natuurlijke producten zoals kruidenmengsels, zaden, paddo kweeksets, bepaalde cacti en truffels die een hallucinerende werking hebben.

De middelen worden om de meest uiteenlopende redenen gebruikt: voor de gezondheid, ter ontspanning, betere seks, afvallen of trippen.

Smarshop toeristische trekpleister

Smartshops zijn bijna overal in Europa verboden, behalve in Nederland, Ierland en Portugal. Nederland is koploper als het gaat om smartshops. De eerste smartshop in Amsterdam opende zijn deuren in 1993. Naast coffeeshops, zijn ook smartshops sindsdien een belangrijke toeristische trekpleister geworden.

Geen synthetische drugs in smartshop

In het begin verkochten de smartshops ook wel synthetische drugs verkocht zoals 2C-B en 4MT4. Dat is inmiddels verboden. Hoewel het legaal is om dit soort drugs te produceren of te bezitten, mogen ze alleen verkocht worden als ze geregistreerd staan als voedingssupplement of medicijn.

Controversie en paddo’s

De smartshops kwamen in een kwaad daglicht te staan na een aantal incidenten met toeristen. Zo overleed in 2007 een frans meisje van 17 na het gebruik van magic mushrooms die ze had gekocht in een smartshop. Door hallucinaties sprong ze van een brug en overleed. Dit leidde tot zoveel tumult dat de paddo’s op de lijst met harddrugs terecht kwamen en de smartshops het moeilijk kregen. Tientallen shops moesten hun deuren sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hennepolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3064 reviews.
Scroll naar top