Headshop

Een Headshop verkoopt geen soft- of harddrugs, maar wel artikelen die ermee te maken hebben, zoals waterpijpen, vloeitjes, vaporizers, asbakken, aanstekers, grinders, snuiflepels, weegschalen etc.. Daarnaast kunt je er ook prullaria met het wietlogo kopen zoals t-shirts, petten, posters, bekers en sieraden. Sommige headshops verkopen zelfs ook gothicachtige artikelen zoals beeldjes van schedels en fantasyfiguren.

Headshop geschiedenis

De eerste headshops ontstonden in de jaren zestig in de Verenigde Staten. Niet in alle staten in de VS zijn de shops legaal. Ook in veel Europese landen zijn headshops verboden. In Nederland zijn headshops legaal zolang ze maar geen drugs verkopen. In 1968 werd de eerste geopend in Amsterdam. Inmiddels zijn ze door het hele land te vinden, vaak in de buurt van een coffeeshop. Sommige coffeeshops hebben een eigen headshopafdeling.

Headshop of smartshop

De laatste jaren zijn headshops steeds vaker onderdeel van een smartshop, een shop waarin legale smartdrugs met een bepaalde psychoactieve werking mogen worden verkocht. De meeste hiervan zijn gemaakt van kruiden of paddo’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hennepolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3064 reviews.
Scroll naar top