Stichting Mediwiet

Mediwiet of Nederwiet

Mediwiet is een stichting (Stichting Mediwiet) die zich tot doel heeft gesteld om de gezonde werking van de hennepplant in binnen- en buitenland te promoten. Het gaat daarbij met name om industriële hennep, het gewas waaruit ondermeer CBD olie en hennepzaadolie worden gemaakt.

Het ontstaan van Mediwiet

De organisatie is opgericht door Wernard Bruining. In de jaren zeventig speelde hij een belangrijke rol in de legalisering van wiet en softdrugs. In het begin van de jaren zeventig had hij een eigen coffeeshop en in 1985 startte hij een eigen growshop: Positronics.
Bruining raakte in het midden van de jaren negentig geïnteresseerd in de medicinale werking van hennep en begon te pleiten voor meer aandacht en onderzoek van natuurlijke geneesmiddelen zoals wiet. Hierbij ondervond hij echt veel weerstand vanuit de gevestigde, reguliere gezondheidszorg. Dit leidde ertoe dat hij in 1994 de stichting Mediwiet oprichtte en daarmee zijn eigen wietolie (ook wel cannabisolie genoemd)op de markt bracht.

Mediwiet of Nederwiet?

Wiet bestaat uit de gedroogde, verkruimelde bloemtoppen en bladeren van de hennepplant. Het varieert in kleur van grijsgroen tot groenbruin. Voor de sterkte van wiet maakt het uit of alleen het bovenste gedeelte van de plant genomen wordt of ook het middelste deel. Wiet is vaak huisgeteeld en als het voor recreatief gebruik is bedoeld, dan heeft het vaak een hoog THC gehalte. Vooral de Nederlandse wiet staat hierom bekend.
Mediwiet olie wordt gemaakt uit cannabisplanten met een THC gehalte van 10-15%. Daarna wordt de olie verdund zodat er uiteindelijk een olie met zo’n 2-3% THC overblijft .

Helende hennep

Bruining heeft een boek geschreven over het onderwerp: “Helende Hennep”. Het bevat naast uitgebreide achtergrond informatie, instructies over hoe je zelf je eigen wietolie kunt maken en interviews met fervente gebruikers. Het boek is een pleidooi voor het gebruik van hennep voor medicinale doeleinden, geschreven voor mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor de reguliere gezondheidszorg.
Het doel van Mediwiet is om kennis over de natuurlijke medicinale werking van hennep over te brengen zodat mensen zichzelf en anderen daarmee kunnen helpen en minder afhankelijk worden van de reguliere gezondheidszorg die inefficiënt en onnodig duur zou zijn. Mediwiet wordt dan ook wel het volksmedicijn van de toekomst genoemd.

Mediwiet nu

Tot een paar jaar geleden kon u bij stichting Mediwiet nog medicinale wiet bestellen. Deze werd na een gedegen consult, speciaal voor u gemaakt. Dit is echter niet meer mogelijk.
Om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Mediwiet, heeft de stichting nu besloten zich helemaal te richten op het geven van voorlichting over het medicinale gebruik van hennep. Ze organiseert hiervoor groepsconsulten waar patiënten antwoord krijgen op vragen over het gebruik van wietolie en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook kunnen er workshops worden gevolgd waarin mensen wordt geleerd hun eigen mediwiet te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.hennepolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3064 reviews.
Scroll naar top